Stålskorsten

Expo Inox är namnet på vår stålskorsten. Den är lätt när det gäller vikt och montage, men är ett tungt och rejält alternativ ur säkerhetssynpunkt. Dessutom är Expo Inox en mycket prisvärd skorsten.
Både innermanteln och yttermanteln tillverkas av syrafast, rostfritt stål med en 25 mm eller 50 mm tjock isolering av mineralull. Skorstenen består av moduler som fogas samman för att sedan säkras med ett låsband. Metoden är beprövat tillförlitlig och ger dig en säker och läckagefri stålskorsten. I utrymmet där eldstaden är uppställd finns också möjlighet att välja en skorstensmodell utan låsband – Expo Extetic.
Flera längder och dimensioner

SkorstensFolkets moduler för Expo Inox finns i flera längder och dimensioner. Längderna startar vid 190 mm. Dessutom erbjuder vi kopplingsstycken till alla eldstäder på marknaden, vilket gör att du kan välja eldstad helt fritt. Modulerna finns i två modeller, en schaktfri modell och en modell som kräver schakt.
Du väljer färg och design
Expo Inox är tillförlitliga stålskorstenar som kan fås med tillbehör såsom T-rör och böjar. Med dina personliga val ger du bostadens inredning ett lyft och du formar också husets utsida. Välj en stålskorsten i runt utförande eller en fyrkantig huv och ta en färg som matchar fasaden och taket. Expo Inox kan fås i vilken färg du vill. Vi lagerför Expo Inox i svart och grått.
Säkerheten betyder allt
Stålskorstenens lätta konstruktion gör att den snabbt kommer upp i rätt temperatur, vilket motverkar kondens och därmed också syraangrepp. Isoleringen mellan inner- och yttermantel gör att du får ett jämnt och bra drag, något som ökar förbränningen och ger en säkrare funktion.